Частните подводници стават все по-популярни сред милиардерите. Дори след трагедията с батискафа

...
Частните подводници стават все по-популярни сред милиардерите. Дори след трагедията с батискафа
Коментари Харесай

Смъртоносен капан: Новата мода сред богатите

Частните подводници стават все по-популярни измежду милиардерите. Дори след нещастието с батискафа " Титан " богатите хора не се плашат да опитват със безценен дълбоководен туризъм, написа Тhe Cut, базирайки се на скорошно изследване на The New York Times.


След детонацията на батискафа " Титан " през юни тази година подводниците, издигнати от частни компании, " могат да се трансфорат в смъртоносни клопки ", означават създателите. Богатите туристи обаче наподобява, че не се тормозят.

Чарлз Конен, съосновател на производителя на подводници SEAmagine Hydrospace, споделя пред Times, че сега по света се употребяват към 200 такива плавателни съда. Някои от тях са благосъстоятелност на научни институции, други са предопределени за туризъм. И броят на туристическите подводници, сподели той, непрестанно нараства.


Твърди се, че филмовият режисьор Джеймс Камерън и вложителят милиардер Рей Далио са огромни фенове на този тип туризъм и обвързваните с него проучвания.

" Океанът е най-големият запас, с който разполагаме. Той е два пъти по-голям от всички континенти, взети дружно, и е незадоволително проучен ", посочва Далио.

Докато билетът за подводна обиколка, сходна на тази, която приключи с трагедия по пътя към останките на " Титаник ", е прекомерно безценен за множеството хора (билетът за обиколката струваше 250 000 долара), притежаването на лична подводница изисква друго равнище на благосъстояние и инфраструктура, написа Times.


Цената на набиращите известност подводници варира от 2 до 7 милиона $. В същото време дневните разноски за поддръжка, навигация и ръководство възлизат на около 15 хиляди $. Такива подводници се слагат от частни притежатели на техните яхти.

Както означават специалистите, за тази цел дължината на яхтата би трябвало да бъде минимум 36,5 метра.


" Всъщност това е подобен нищожен разход, когато си захласнат по възходящите мащаби на своите активи ", отбелязва The Cut.

Офер Кефер, шеф на компанията за лични подводници SubMerge, изяснява интереса на богатите хора към подводниците с думите: " Когато към този момент мега и супер яхти, подводницата се трансформира в идната наложителна облага ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР